Auto.nl verkoopt honderdste auto

Op 22 november is via auto.nl de honderdste auto online afgeleverd. En daar eindigt het niet, als het aan algemeen manager Martijn Bovée ligt. “Volgend jaar is een webshop voor auto’s net zo vanzelfsprekend als die voor kleding of elektronica.”

Op 3 juli 2017 werd via auto.nl de eerste auto online verkocht. In heel 2017 waren dat er nog maar twaalf. “In 2020 willen we online drieduizend auto’s verkopen met maximaal tien medewerkers. Door slim gebruik te maken van techniek en automatisering, creëren we een schaalbaar businessmodel.”

Privé lease

Overigens zijn niet alle honderd auto’s via auto.nl aan particulieren verkocht. De helft (51 voertuigen) betrof een auto die via een privé-leaseconstructie aan de man werd gebracht.

In de prijzen

Onlangs won Auto.nl, onderdeel van de Louwman Groep, bij de uitreiking van de Online Dealer Awards nog twee prijzen. Een vakjury bekroonde de site in de categorieën beste website en beste voorraadpresentatie.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters