Automotive Innovation Award voor PowerD

De slimme laadoplossing voor wagenparkbeheerders PowerD is de winnaar van de Automotive Innovation Award 2021 in de categorie diensten. Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende prees bij de uitreiking de innovatiekracht van de Nederlandse mobiliteitsindustrie.

De vakjury over PowerD: “Door allerlei aspecten te koppelen garandeert PowerD 100 procent laadenergie van duurzame bronnen en ontzorgt de service berijders en wagenparkbeheerders. Het levert niet alleen een lagere energierekening op voor de klant, maar zorgt ook voor een gelijkmatigere belasting van het elektriciteitsnet. Kortom, PowerD is een service die voordelen biedt voor de gebruiker én zorgt voor schoner en slimmer energiegebruik. Een terechte winnaar volgens ons.”

Oscar Westerhof van PowerD: “Dat de vakjury PowerD heeft uitgeroepen tot winnaar is een kroon op ons werk. Het gaat ons helpen om deuren voor geopend te krijgen. Wij zijn een jong bedrijf, bestaan pas anderhalf jaar. Dat we nu winnen, onderstreept dat we op de goed weg zijn. Wij proberen elke elektrisch gereden kilometer duurzaam te maken, eerst in Nederland en zo meteen ook internationaal. België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk; wij komen eraan. Ook daar gaan ze ervaren dat PowerD de logisch volgende stap is om nóg duurzamer onderweg te zijn.”

Technologie

De inzendingen voor de Automotive Innovation Award werden verdeeld in twee categorieën: diensten en technologie. In de categorie technologie ging de award naar de elektrische bus Ebusco 3.0, die dankzij het gebruik van composietmaterialen 33 procent minder gewicht heeft dan een conventionele bus.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *