De inschrijving voor de derde editie van de Automotive Innovation Award is geopend. De jury, onder voorzitterschap van Jan Peter Balkenende, nodigt innovatieve partijen in de automotive sector uit hun product in te zenden.

“Talloze Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstituten werken aan ontwikkelingen die mobiliteit schoner, slimmer en efficiënter maken. Met de AIA brengen we de enorme innovatiekracht van de sector onder de aandacht en belonen we de beste ideeën”, aldus juryvoorzitter Balkenende.

Stimulans

“Om wereldwijd voorop te blijven lopen in een sector die ook voor onze economie heel belangrijk is, moeten we kennis delen, samenwerken en blijven vernieuwen. De Automotive Innovation Award is een goede stimulans. Ik nodig de innovators in de sector uit zich in te schrijven en deze mooie kans op succes en aandacht te pakken.”

Categorieën

De tweejaarlijkse uitreiking van de Automotive Innovation Awards is een initiatief van ANWB, AutomotiveNL, Bovag, Leaseplan, RAI Vereniging en Roland Berger. In 2015 won Mobypark de eerste editie. Vorig jaar waren er drie winnaars:  NXP Semiconductors, Tomtom en Dutch Green Carbon, respectievelijk in de categorieën Technology, Services en Challenging Concepts. De technologie-award is uiteraard voor technische productinnovaties. De categorie Services is bedoeld voor een innovatieve dienst die gericht is op consumenten. In de categorie Challenging Concepts wordt een innovatie bekroond die nog in de ontwikkelfase zit.

Inschrijven

Inschrijven voor de verkiezing kan tot 1 oktober 2018 via automotiveinnovationaward.nl. De jury kiest uit de inzendingen negen finalisten. De winnaars worden bekendgemaakt op 11 februari 2019 in het Louwman Museum in Den Haag.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties