Co-founder dienst Hely op event Smart Mobility

Hét MaaS-nieuws van de afgelopen tijd was de fusie van Pon-dochter Next Urban Mobility en Hely, het deelmobiliteitbedrijf van NS. De combinatie gaat verder onder de naam Hely. Co-founder Tarik Fawzi vertelt erover op het event Smart Mobility (5 februari).

Hely wil gebruik van deelvervoer net zo makkelijk maken als dat van een eigen auto of fiets. Flexibiliteit en prijs zijn de troeven van deze MaaS-aanbieder. Het bedrijf zit vol plannen. De komende maanden moeten dertig tot veertig hubs geopend worden in de grote steden. Ook bestaat er een samenwerking met Bouwinvest om slimme mobiliteitsoplossingen bij woningbouwprojecten te plaatsen.

Hely for Business

Hely richt zich eerst op hubs voor specifieke groepen gebruikers, zoals wijkbewoners of de medewerkers van een bedrijf. Vorig jaar werd ook Hely for Business opgericht. Bedrijven kunnen zich aanmelden en hun medewerkers toevoegen aan het bedrijfsaccount. Met de Hely-app kunnen ze alle vervoermiddelen gebruiken, wanneer ze maar willen. Maandelijks krijgt het bedrijf één factuur. Hely biedt een diverse vloot aan, waaronder e-bikes, elektrische- en benzineauto’s en zelfs elektrische bakfietsen.

Janus Smalbraak

“Met Hely kunnen we de ontwikkeling van duurzaam vervoer versnellen, simpelweg door het te doen”, stelde Pon-topman Janus Smalbraak onlangs. “Met onze kennis van auto- en fietsgebruik, in combinatie met de kennis over de OV-reiziger van NS als grootste deelvervoerder van Nederland, verwachten we beter op de behoeften van reizigers te kunnen inspelen en een bijdrage te kunnen leveren aan de mobiliteit van de toekomst.”

Smart Mobility, anyhow & anywhere vindt komende woensdag plaats, op De Landgoederij in Bunnik. Meer informatie en aanmelden is mogelijk op de website van Automotive Insiders.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *