Duurzaam pand voor Leaseplan Flexible Fleet

Alle activiteiten van Leaseplan Flexible Fleet (de flexibele zakelijke activiteiten rond huurauto’s, taxi’s en deelmobiliteit) zijn in december 2020 verhuisd naar een nieuw ontwikkeld pand langs de A2 op bedrijventerrein De Corridor in Breukelen. Het nieuwe pand is gelegen vlak naast dat van CarNext, waarin tot heden het flexibele wagenpark was ondergebracht.

De verhuizing was nodig vanwege de snelle groei van het flexibele wagenpark, een groei die naar verwachting van de directie ook in 2021 doorzet, nu de anti-coronamaatregelen de vraag naar flexibele mobiliteit verder stimuleert.

Energieneutraal

Algemeen directeur Sander Pleij zegt bijzonder trots te zijn op het nieuwe pand. “Met dit gebouw zetten we een nieuwe standaard neer voor onze toekomstige ontwikkelingen in Nederland. Het is zo goed als energieneutraal, slim ingericht en zit vol duurzame details, tot aan de biologisch afbreekbare waspas voor de wasstraat aan toe. Maar belangrijker nog: het biedt voldoende ruimte om door te groeien als aanbieder van flexibele, duurzame mobiliteitsoplossingen waar ondernemend Nederland in toenemende mate om vraagt.”

Dankzij de bijna duizend zonnepanelen op het dak kan het pand in zijn eigen energiebehoefte voorzien. Er zijn dertig laadpunten voor elektrische auto’s. Het pand is geïsoleerd. Er is zoveel mogelijk gebruikgemaakt van hernieuwbare materialen en het energieverbruik is onder meer door het gebruik van ledverlichting en slimme huisautomatisering erg laag. Een inpandige groenwand van 30 vierkante meter zorgt voor een optimale luchtkwaliteit en voor een aangenaam en gezond werkklimaat.

Wasstraat

In de naast het pand gelegen wasstraat wordt het gebruikte water grotendeels gerecycled en levert de waterzuiveringsinstallatie zelf elektriciteit terug aan het net. De wasstraat is niet alleen voor eigen zakelijk gebruik. Ook klanten en autobezitters uit de regio kunnen hier hun auto wassen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3147 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *