Renault start deelautoproject in Amsterdam

Renault start medio januari 2019 in Amsterdam met een nieuw deelautoproject. Hiervoor worden tweehonderd volledig elektrische Zoe’s ingezet.

Het is het derde deelautoproject dat een autofabrikant in de hoofdstad realiseert. Smart was in 2011 de eerste met Car2Go. In 2017 introduceerde Hyundai de Ioniq Car Sharing-service in Amsterdam. Hiervoor werden aanvankelijk honderd Ioniqs ingezet.

Strategisch

De tweehonderd volledig elektrische Zoe’s worden strategisch geplaatst bij onder meer bij OV-stations. Gebruikers kunnen ze overal binnen de parkeerzone in Amsterdam achterlaten. Met een actieradius van driehonderd kilometer leent de Renault Zoe zich uitstekend voor ritten tot ver buiten de stad Amsterdam. Renault wil op termijn ook autodeelprojecten in andere grote steden in Nederland uitrollen. Meer informatie maakt Renault bekend in de aanloop naar de officiële lancering van het project, medio januari 2019.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3056 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters