Europcar wijzigt bestuursmodel

De aandeelhouders van de Europcar Mobility Group  zijn akkoord gegaan met de scheiding tussen bestuur en toezichthouders. Binnen het bestuur is Peter Gowers per direct aangesteld als ceo en Philip de Klerk als cfo. Daarnaast komt een aparte raad van commissarissen, waarvan Holger Peters de voorzitter wordt.

Peter Gowers volgt als ceo Caroline Parot op, die na meer dan tien jaar bij Europcar haar carrière elders zal voortzetten. Gowers heeft internationale ervaring in de reis- en technologiebranches. Zijn laatste functie was directeur van hotelketen Travelodge. “Europcar Mobility Group is een grote, internationale speler in de mobiliteit met een trotse geschiedenis en een uitstekend team. Wereldwijd hebben mensen een groeiende behoefte aan toegang tot de aangewezen vorm van vervoer, op aanvraag, met de minste impact op het milieu en voor een bedrag dat ze zich kunnen veroorloven. Met zijn schaalgrootte en ervaring met innovatie is de Europcar Mobility Group bij uitstek gepositioneerd om in deze behoefte te voorzien en een leidende positie in duurzame mobiliteit te nemen.”

Two-tier

Met het instellen van een raad van commissarissen die geen deel uitmaakt van het bestuur, verandert Europcar van een zogeheten one-tier-organisatie in een two-tier-organisatie. Verwijzend naar de benoemingen van Gowers en De Klerk zegt voorzitter van de raad van bestuur Holger Peters: “Met dit nieuwe, sterke leiderschap zal de Europcar Mobility Group zijn doorlopende transformatie verder versnellen om uit te groeien tot leidende mobiliteitsaanbieder.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.