Fetch Car Sharing in Amsterdam gestart

Honderd elektrische Renault ZOE deelauto’s zijn per direct beschikbaar in Amsterdam voor de nieuwe deelautodienst Fetch Car Sharing. Nog eens honderd exemplaren van de Renault ZOE worden in maart geleverd.

Verkeerswethouder Dijksma verrichtte vandaag de officiële opening. Fetch Car Sharing is een nieuwe speler op het gebied van deelauto’s in Nederland. De onderneming maakt deel uit van ELC Automotive, een onafhankelijke B2B-specialist op het gebied van fleet-, rent- en leaseoplossingen voor B2B-partijen in binnen- en buitenland.

Free-floating

De deelauto’s zijn ‘free-floating’, waarbij de auto’s geen vaste parkeerplaats hebben, maar overal binnen de parkeerzone in Amsterdam kunnen worden opgehaald en achtergelaten. De gebruiker betaalt geen parkeerkosten in de hoofdstad zolang hij voldoet aan de wet- en regelgeving. Een team van medewerkers zorgt dat de auto’s worden opgeladen en beschikbaar zijn op strategische locaties in de hoofdstad.

Deelauto

Fetch Car Sharing en Renault hebben de ambitie om de deelautodienst in de loop van 2019 uit te breiden naar “een tweede grote stad in Nederland”. Renault is de grootste aanbieder van elektrische deelauto’s in Europa. Het merk heeft inmiddels meer dan vijfduizend elektrische deelauto’s rijden in verschillende grote steden in Europa.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †