Fors lagere winst Leaseplan

Investeringen in het occasionplatform Carnext en de IT-infrastructuur hebben in het tweede kwartaal gezorgd voor een fors lagere winst van leasemaatschappij Leaseplan.

Uiteindelijk werd slechts 31,8 miljoen euro winst geboekt in het tweede kwartaal. Dat is bijna 80 procent lager dan de 152,4 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018.

Mobiliteitsdiensten

Met de investeringen richt Leaseplan zich duidelijk op de toekomst, waarbij mobiliteit niet langer uitgaat van bezit, maar gebruik. Voor het aanbieden van dergelijke nieuwe mobiliteitsdiensten is een geavanceerde digitale architectuur cruciaal. Tex Gunning, ceo van Leaseplan: “Traditionele procesgeoriënteerde IT-architecturen zijn niet geschikt voor het doel in de digitale wereld en daarom hebben we de strategische beslissing genomen om de ontwikkeling van ons Core Leasing System te stoppen ten gunste van een meer dynamische en modulaire Next Generation Digital Architecture.”

Deze beslissing leidde tot een waardevermindering van 92 miljoen euro.

Carnext

Andere belangrijke investeringen (zo’n 14 miljoen euro) betreffen het occasionplatform Carnext. Die waren nodig omdat een toenemend aantal voertuigen via deze marktplaats wordt verkocht. Tex Gunning: “Als zodanig zijn we bijzonder verheugd te zien dat Carnext.com sterk blijft groeien en met succes het volume voertuigen van derden dat via zijn digitale marktplaats wordt verkocht, verhoogt.”

In het tweede kwartaal werden 15.700 voertuigen verkocht aan consumenten, een stijging van 35 procent ten opzichte van het tweede kwartaal in 2018.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2908 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *