Internationale innovatieprijs ALD Automotive

ALD Automotive heeft de internationale Fleet Europe Innovation Award 2019 gewonnen met haar nieuwe Mobility-as-a-Service app ALD move. De winnaar werd gisteren bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Fleet Europe Summit.

De award wordt uitgereikt voor de meest innovatieve fleet- of automotive oplossing op dit moment. Van de achttien Europese inzendingen waren negen finalisten geselecteerd door een vakjury van internationale fleetmanagers.

ALD move is door een combinatie van stemmen van de vakjury (70%) en publiek (30%) tot winnaar verkozen. De oplossing voor Mobility-as-a-Service voorziet zakelijke gebruikers dagelijks van persoonlijk mobiliteitsadvies. De app is afgestemd op de gebruiker en houdt rekening met onder meer diens agenda, real-time data zoals verkeersdrukte en het weer. Daarnaast biedt ALD move toegang tot brede mobiliteit, waaronder auto, e-bike, carsharing en openbaar vervoer. Ook is een zelflerende chatbot geïntegreerd om hulp te bieden als data ontbreekt om tot het juiste advies te komen.

Pilots

De Nederlandse innovatie is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft en innovatiespecialist DearNova. De pilots met de nieuwe dienst hebben in Nederland plaatsgevonden, en na de lancering in september staat nu de internationale uitrol op de agenda.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *