Lease top 10 pakt ruim driekwart van de markt

Het is een trend die te zien is in alle sectoren van de automotive, bijvoorbeeld dealerholdings en garageformules: de grote spelers worden groter. Zo ook in de wereld van de lease. De tien grootste leasemaatschappijen van Nederland zijn inmiddels goed voor een marktaandeel van 76,1 procent van het leasewagenpark. Een jaar geleden was dat nog 72,6 procent.

Dat is een van de conclusies die te trekken zijn uit de dinsdag 29 oktober gepresenteerde Leasemaatschappij Top-100, Editie 2019. Het is voor de vijfde keer dat kennisinstituut Aumacon een ranglijst samenstelt van leasemaatschappijen in Nederland.

Eerste exemplaar

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan de beide oprichters van leasemaatschappij Mister Green, Marc Schreurs (foto rechts) en Florian Minderop (foto midden). Met plaats 52 op de ranglijst (71 vorig jaar) en 1240 contracten (656 vorig jaar) is het niet de grootste leasemaatschappij van Nederland, maar wel de snelst groeiende, procentueel gezien. “Niet in absolute aantallen, anders kom je altijd bij dezelfde tien grootste uit”, lichtte Aumacon-directeur Clem Dickmann (foto links) toe.

Mister Green is bovendien een bijzondere leasemaatschappij, die alleen elektrische auto’s in de lease heeft. “We hebben één missie: de wereld fossielvrij maken. Dus: geen diesel- en benzineauto’s meer. Wij zijn daar heel vastberaden in en ik denk ook dat dat ons heeft gebracht waar we nu zijn”, aldus directeur Marc Schreurs.

Mer à boire

De vijfde editie van de ranglijst van leasemaatschappijen door Aumacon is in vergelijking met vorige editie weer wat verder uitgebreid. Deze keer wordt bijvoorbeeld ook de opbouw van het wagenpark van een leasemaatschappij beschreven naar soort voertuig en brandstof. Ook bevat het boekwerk, voor zover die informatie werd gedeeld, een overzicht van de leveranciers van een leasemaatschappij. “Het doel van ons onderzoek is velerlei”, luidt het dan ook in de verantwoording.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *