Leaseplan zoekt koper Carnext

Leaseplan is op zoek naar een koper voor Carnext.com, het online platform waarop ex-leaseauto’s te koop of te lease worden aangeboden. Dat maakt Leaseplan bekend bij de publicatie van de jaarcijfers over 2018.

Die jaarcijfers over 2018 lieten een groei van de winst zien van 8,4 procent tot een totaal van 576 miljoen euro. Het aantal voertuigen in de wereldwijde vloot van Leaseplan bedroeg eind 2018 1,8 miljoen, een stijging van 4,4 procent ten opzichte van 2017.

Carnext

Het platform Carnext.com voor einde contractauto’s werd pas iets meer dan een jaar geleden geïntroduceerd. In 2018 groeide Carnext.com met veertien nieuwe locaties tot een totaal van 32 afleverlocaties in 22 landen. In 2018 werden er via het platform bijna vijftigduizend auto’s verkocht aan consumenten. In de loop van 2019 worden de afzonderlijke financiële resultaten van Carnext.com bekendgemaakt. Bij de bekendmaking van de jaarcijfers zegt Leaseplan nu dat het zoekt naar “strategische alternatieven” voor het platform. Meer vermeldt het Leaseplan er niet over, anders dan dat er nog geen beslissingen over zijn genomen.

Beursgang

Dan was 2018 ook het jaar van de afgeblazen beursgang vanwege ongunstige marktomstandigheden. “Teleurstellend” noemt ceo Tex Gunning dit besluit in zijn voorwoord bij het jaarrapport. Het heeft Leaseplan echter wel scherper doen nadenken over zijn strategische prioriteiten, “waardoor Leaseplan sterker naar de toekomst kan kijken”, aldus de ceo. De afgeblazen beursgang leidde onder meer tot het vertrek van de financieel en de operationeel directeur, Gijsbert de Zoeten en Marco van Kalleveen. Dit vertrek zou in goed overleg gegaan zijn, zoals dat heet. RTL Z zocht uit dat en aan dit “goede overleg” wel een prijskaartje hing van 2,4 miljoen euro.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters