Leasewise ook actief in België

Carwise, het kenniscentrum voor lease en autoverhuur uit Almere, is met zijn product Leasewise sinds 12 maart ook actief in België. De leasemaatschappijen J&T Autolease en Directlease maken inmiddels gebruik van de software van Carwise.

leasewiseIn Nederland wordt Leasewise, naar schatting van commercieel directeur Edwin Fhijnbeen, door zo’n 150 van de ruim 200 leasemaatschappijen gebruikt, een marktaandeel van zo’n 75 procent. “In België zijn veel minder leasemaatschappijen, maar een stuk of dertig. Met twee leasemaatschappijen pak je dus al meteen een flink deel van de markt. We zijn met nog een aantal partijen in gesprek die we verwachten op korte termijn te kunnen aansluiten. Dus ja, we hebben zeker de intentie om verder te groeien in België.”

Introductie

De opening op de Belgische markt werd Carwise geboden door de internationaal opererende holding International Car Lease van de Van Mossel Groep. “Er was nooit een concrete aanleiding om in het buitenland van start te gaan. Maar onlangs kregen we het verzoek van ICL. Zij zijn met J&T Autolease en Directlease actief in België. Ze werkten met een systeem dat niet meer werd ondersteund door de leverancier. Ze hebben toen aan ons gevraagd of wij Leasewise ook geschikt konden maken voor de Belgische markt. Van die mogelijkheid hebben wij dankbaar gebruikgemaakt.”

Volwaardig product

“Het is ook echt een volwaardig product dat we de Belgische markt kunnen bieden. Zo hebben we alle financiële systemen geschikt gemaakt. Daarnaast hebben we gezorgd voor koppelingen met Belgische leveranciers.”

Verhuur

Carwise is behalve in lease ook actief in verhuur. Daarvoor heeft het Rentwise in de markt. In Nederland werken daar zo’n vijfhonderd locaties mee. Hiermee is Carwise al langer buiten Nederland actief.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters