Mister Green breidt uit naar Denemarken

Leasemaatschappij Mister Green is sinds kort actief in Denemarken. Dankzij deze uitbreiding is het bedrijf de eerste leasemaatschappij in Scandinavië met 100 procent elektrische auto’s.

Mister Green wil binnen vijf jaar 10 procent van het marktaandeel van Tesla in Denemarken realiseren. Om dit te bereiken heeft Mister Green Carsten Laursen als landenmanager aangesteld. Daarnaast wordt de Deense vloot uitgebreid naar driehonderd Tesla’s in 2022.

“Met deze uitbreiding geven we invulling aan onze internationale ambities. Het is mooi om te zien dat elektrisch rijden in steeds meer landen populair wordt”, zegt Mark Schreurs, ceo van Mister Green. “In Denemarken zien we grote kansen omdat daar de markt nog niet verzadigd is. Door veranderde wetgeving verwachten we dat het aandeel elektrische auto’s de komende jaren fors zal stijgen.”

Belastingvoordeel

Nu de aanschafbelasting voor elektrische auto’s tot 500.000 Deense kroon (zo’n 67.000 euro) met ingang van 2021 is afgeschaft, is de elektrische auto voor Denen weer aantrekkelijk. Bovendien ontvangen eigenaren van elektrische auto’s belastingvoordeel dankzij een jaarlijkse teruggave.

Met de uitbreiding naar Denemarken verwacht Mister Green in 2021 een omzet van 35 miljoen euro en een verdubbeling van het aantal mede-ondernemers. Bij de presentatie van de Leasemaatschappij Top-100 van Aumacon in 2019 kreeg Mister Green het eerste exemplaar uitgereikt, omdat het de procentueel sterkst groeiende leasemaatschappij van Nederland was.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *