Moobility als nieuwe mobiliteitsprovider

Richard Blaauw en Marc Oudshoorn zijn met Moobility een nieuwe leasemaatschappij gestart. De oprichters noemen hun nieuwe bedrijf liever ‘provider van mobiliteit’, hoewel het diverse vormen van lease aanbiedt. Moobility staat daarbij voor een persoonlijke benadering en totale transparantie.

Blaauw en Oudshoorn hebben jarenlange ervaring bij diverse leasemaatschappijen, waaronder Multilease. Met Moobility willen de beide ervaren rotten in lease het deze keer anders aanpakken. Marc Oudshoorn: “Je moet Moobility zien als de front office, waar onze klanten precies de soort mobiliteit kunnen vinden die ze zoeken. Aan de achterkant zitten verschillende leveranciers, leasemaatschappijen onder andere, die voor dat aanbod zorgen.”

Leveranciers

Oudshoorn kan niet zeggen wie die leveranciers zijn. “Wat ik wel kan zeggen is dat het gerenommeerde partijen zijn, gerenommeerd in naam én dienstverlening. Het zijn bijna allemaal de wat grotere partijen, omdat zij de ict-systemen hebben die met ons systeem kunnen communiceren. Daar zitten een paar local heroes tussen, die dat ook kunnen bieden, dus een mix van aanbieders. Voor operational lease hebben we er vier, voor financial lease twee en voor short lease ook twee.”

Privé lease

Moobility is vooral een provider van zakelijke mobiliteit, maar heeft ook contracten voor privé lease. “Dat komt eigenlijk omdat een aantal van onze leveranciers daar erg goed in is.”

Wagenparkbeheer

Behalve het beschikbaar stellen van een voertuig kan Moobility ook het wagenparkbeheer verzorgen. Marc Oudshoorn: “Met Moobility Fleet Control beheren we wagenparken en nemen we het werk letterlijk uit handen. Onze specialisten beheren wagenparken efficiënt en op een zeer kostenbewuste manier. Geen klant is hetzelfde en daarom werkt Moobility Fleet Control met twee verschillende abonnementen, Comfort en Premium. Afhankelijk van de keuze doen we veel werk, of heel veel werk voor onze klanten en betalen ze per jaar, per voertuig een vast bedrag.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

  • 30 oktober 2018 om 17:58
    Permalink

    Aan de beschikbare kennis van zaken bij Moobility hoeft niemand te twijfelen. Als ik kijk naar de berichten hoe wordt gewerkt, denk ik eerder aan een mobility-hub of -intermediair dan aan een leasemaatschappij. Niks mis mee, maar wel nuttig (voor de duidelijkheid nodig) om de (rechts)positie duidelijk te maken.
    Marc en Richard wens ik van harte succes.

Reacties zijn gesloten.