Nieuw krediet voor verdere groei Hiltermann Lease Groep

norbert-karthaus-1De Hiltermann Lease Groep is het afgelopen jaar 35 procent gegroeid, zegt directeur Norbert Karthaus. Dat is flink meer dan de 6 procent groei die in de markt genoteerd wordt. Met de toename in private lease heeft dat niets te maken, aldus Karthaus: “We werken veel met intermediairs en dealers. Dat is toch anders dan wanneer je rechtstreeks met de eindklant zaken doet. Dat doen we nauwelijks, een klein deel via Auto Lease Company. Het heeft te maken met onze propositie. Wij hebben onze activiteiten in drie businessunits ondergebracht, met een volledige focus op operational en financial lease. Daarmee zijn we autonoom gegroeid en verwachten we nog verder te groeien.”

Extra batch

Als de groei zich voortzet zoals die zich nu manifesteert, kan Hiltermann over vijf jaar nog eens aanspraak maken op 75 miljoen extra krediet. Karthaus: “Dat is een afspraak die nu alvast is gemaakt. Dan hoeven we daar straks niet meer over te onderhandelen. Als we dat geld nodig hebben, is het beschikbaar. Dit getuigt van groot vertrouwen vanuit de banken. Ze hebben gezien wat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd en hechten waarde aan onze ambitie voor de komende jaren.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters