Ponooc (Pon) in mobiliteitsplatform Tranzer

Ponooc, het zelfstandig opererende investeringsfonds van Pon, neemt een significant belang in de Nederlandse scale up Tranzer. Die maakt het reizigers mogelijk om met één app te boeken en betalen voor OV, taxi en/of fiets.

In Europa zijn er inmiddels ruim honderdduizend gebruikers van de app. Ook zijn er diverse internationale partijen (KLM, Wechat, Wegoeuro, Travelcard) die met Tranzer een flexibele manier van reizen mogelijk willen maken. De app is gratis te downloaden voor iOS en Android en is actief in Europa.

Deelauto

Met de investering van Ponooc wil het drie jaar geleden opgerichte Tranzer uitgroeien tot Europees marktleider op het gebied van Mobility as a Service (MaaS). Tranzer ontstond vanuit het idee om reizen met het OV, taxi, fiets of deelauto toegankelijker te maken voor incidentele reizigers, zoals mensen die geen OV-chipkaart bezitten of geen ervaring hebben met reizen in het land waar ze op dat moment zijn.

Synergie

Dankzij de investering van Ponooc kan het platform sneller opschalen, zodat meer landen en steden kunnen aansluiten. Medeoprichter Paul Rooijmans van Tranzer: “Ponooc onderhoudt nauwe banden met Pon Holdings. Wij verwachten veel synergie.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †