Samenwerking Movemove en Trackjack

Platform voor zakelijke mobiliteit Movemove heeft een samenwerking gesloten met het gps-kilometerregistratiesysteem van Trackjack.

Door een koppeling tussen de systemen van Movemove en Trackjack verloopt de kilometerregistratie van autoritten geautomatiseerd en worden alle reiskosten inzichtelijk gemaakt. Daarbij worden ook de zakelijke kosten van privékosten gescheiden, waardoor de aangifte omzetbelasting (btw) voor ondernemers eenvoudig wordt.

Totale mobiliteit

Movemove werd begin 2018 door moedermaatschappij Multitankcard gelanceerd als totale mobiliteitsoplossing. Met Movemove kunnen ondernemers niet alleen tanken met hun leaseauto, maar ook gebruikmaken van andere middelen van vervoer, zoals trein, taxi of OV-fiets. Hiervoor is Multitankcard op zoek naar samenwerkingspartners, zoals Trackjack. “TrackJack is een innovatieve GPS-specialist met klanten door heel Europa”, vertelt Patrick Roozeman, directeur van Multitankcard. “Dankzij de samenwerking bieden we onze gezamenlijke klanten nog meer waarde.” Uit eigen onderzoek weet Movemove dat 64 procent van de zakelijke rijders in Nederland een vorm van administratie bijhoudt, bijvoorbeeld met betrekking tot benzinekosten en afgelegde kilometers. Trackjack werkt met een gps-kilometerregistratiesysteem. Hierdoor worden alle autoritten automatisch vastgelegd. Ook krijgen zakelijke reizigers inzicht in de hoeveelheid getankte liters en het gemiddelde brandstofverbruik per kilometer. “Als je je auto privé én zakelijk gebruikt dan is het vaak interessant om de btw terug te vragen op het zakelijke gebruik van je auto”, vertelt Roozeman. “Dit kan alleen met een sluitende kilometerregistratie en een overzicht van alle gemaakte kosten zoals tankkosten, onderhoud en wasbeurten. Door de koppeling tussen Movemove en Trackjack hebben zakelijke rijders alle gegevens automatisch inzichtelijk voor zichzelf en de fiscus. Zo zijn honderden euro’s per jaar te besparen. Een handmatige registratie in een schriftje of een app is nu echt niet meer nodig.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters