Sixt voegt Aiways U5 toe aan deelautovloot

In Amsterdam, Rotterdam en Den Haag voegt mobiliteitsplatform Sixt de volledig elektrische Aiways U5 toe aan zijn vloot deelauto’s.

Het gaat in eerste instantie om twintig voertuigen. Sixt verwacht voor het eind van het jaar minimaal vijftig Aiways U5’s als deelauto beschikbaar te stellen. De Aiways is een aanvulling op de bestaande vloot van volledig elektrische deelauto’s van Sixt Share die vrij geparkeerd kunnen worden binnen het servicegebied (free floating) in de drie steden en op luchthavens Schiphol en Rotterdam The Hague Airport.

Niet alleen zakelijk

Jan Nigten, directeur van de Nederlandse Aiways-importeur: “Sinds de lancering van de Aiways U5 is de volledig elektrische SUV vooral door de zakelijke rijder omarmd, maar de U5 is eigenlijk interessant voor iedereen die groene mobiliteit zoekt. Sixt ziet dat en de deelautogebruikers zullen dat straks ook ervaren. De enorme binnenruimte, rijke standaarduitrusting met veel veiligheidsvoorzieningen en zijn intuïtieve bediening maken hem een aantrekkelijk alternatief voor bekendere merken. Door de samenwerking met Sixt zullen meer mensen kennis maken met de U5 en met elektrisch rijden. Dat is belangrijk gezien het belang van emissievrij rijden.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3064 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *