Stern wil van lease af, maar aftersales behouden

Tijdens een speciale bijeenkomst maakte directievoorzitter Henk van der Kwast van Stern Groep bekend dat Stern de leaseactiviteiten onder voorwaarden van een strategische sla zal verkopen aan een niet-captive leasemaatschappij.

kwast_henk-van-derOmdat gesprekken over de verkoop nog gaande zijn, kan een naam nog niet worden genoemd. Wel stelde Van der Kwast dat de koper van de leaseportefeuille van Stern de aftersalesactiviteiten en het schadeherstel zal moeten willen uitbesteden aan de Stern-bedrijven. Sterker nog: ook de bestaande ROB- en schadeherstelomzet die nu door de betreffende lessor worden gestuurd zullen deels naar Stern gaan.

Deal

In ruil voor een scherpe deal, de aftersales en het schadeherstel zal Stern zijn knowhow van de lease en slagkracht op dealerniveau gebruiken om voor de betreffende leasemaatschappij actief te blijven bij het laten groeien van de lease-portfolio. Dit zal dan gebeuren in de vorm van een zogenoemde white label-constructie.

Dealer

Een tweede opmerkelijke aankondiging die Van der Kwast deed, betrof het plan om het aantal dealerdaken fors terug te brengen, misschien zelfs met 50 procent. Als voorbeeld gaf Van der Kwast het huidige aantal van elf Mercedes-vestigingen binnen de groep. Vier of vijf vestigingen zijn voor Stern misschien wel voldoende, aldus Van der Kwast. De overgebleven vestigingen moeten dan wel hightech superretailstores zijn. Een uitgebreide analyse van Sterns plannen voor de toekomst volgt morgen.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1821 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen