Van Mossel: themavestigingen occasions

Van Mossel Automotive Groep verdubbelt haar Mega Occasion Centrum-locaties. Aan de bestaande vestigingen in Oldenzaal, Utrecht, Oisterwijk ( SUV), Amsterdam ( Exclusief) en Tilburg worden binnen afzienbare termijn Rotterdam, Leeuwarden en Goes toegevoegd. Deze draaien nu op proef.

Daarnaast onderzoekt de onderneming de optie om gespecialiseerde occasionvestigingen te openen. Ze zouden moeten verrijzen in Waalwijk (budgetauto’s tot acht mille) en Tilburg (bedrijfswagens). Volgens ceo Eric Berkhof is op dit moment de kans 75% dat beide themalocaties daadwerkelijk van start zullen gaan. In augustus jl. gingen al de deuren open bij Van Mossel Exclusieve Occasions, aan de A10 ter hoogte van Duivendrecht. “Net als SUV in Oisterwijk een echt specialisme.”

Proefrit aan huis

Met de toevoeging van drie Mega Occasion Centra is dit deel van het Van Mossel-netwerk compleet. Wekelijks worden zo’n tweehonderd gebruikte personenwagens verkocht via het concept Mega Occasion Centrum. Deels gaat het om eindecontractvoertuigen van de eigen leasebedrijven. Overigens verhuizen de Mega Occasion Centra in Utrecht en Oldenzaal naar nieuwe locaties, aan respectievelijk de A2 en A35.

Voor de waarschijnlijke start in Waalwijk heeft Van Mossel het oog laten vallen op het pand van De Graaff Autobedrijven. Het bedrijf ging twee maanden geleden failliet. Een deel van het personeel heeft inmiddels onderdak gevonden bij Van Mossel. Huisstijl, inrichting en dienstverlening (onder meer proefritten aan huis) van ‘Waalwijk’ – verwachte opening: eind februari – vormen een nieuw concept binnen de occasiontak.

België

Ook in België staat het Mega Occasion Centrum op de planning. Hier gaat het om de overname van een autobedrijf in Antwerpen en om nieuwbouw in Hasselt. In beide gevallen worden naar verwachting de onderhandelingen nog deze maand afgerond. Uitbreiding naar Wallonië staat volgens Berkhof vooralsnog niet op de agenda: “We blijven voorlopig in het Nederlandstalig deel van België.”

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *