Verkoop leasetak kleurt halfjaarcijfers Stern roze

Dankzij de verkoop van Stern Lease aan ALD Automotive zien de halfjaarcijfers van de Stern Groep er wel heel rooskleurig uit. Directievoorzitter Henk van der Kwast zegt dan ook in zijn toelichting bij de cijfers: “De verkoop van nieuwe auto’s loopt dit jaar landelijk flink achter op vorig jaar en dat zet de resultaten bij vooral Dealergroep Stern onder druk.”

Het marktaandeel van Stern bij de personenauto’s bleef met 5,0 procent gelijk. Bij de bedrijfswagens is het marktaandeel toegenomen tot 7,9 procent (was 6,9 procent in het eerste halfjaar van 2018).

Resultaten

De winst van de Stern Groep bedraagt na belastingen 27,0 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog maar 4,7 miljoen. De 23,4 miljoen die Stern ontving voor Stern Lease vertekent het beeld, want zonder die verkoop zou er slechts een winst na belastingen van 1,1 miljoen euro overblijven. Dat was 2,1 miljoen een jaar eerder.

Ook de netto omzet nam af, met 7,0 procent tot 492,2 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor belastingen, dat een beter beeld geeft van hoe het bedrijf werkelijk presteert, bedroeg 4,8 miljoen euro. Dat is vergelijkbaar met de 4,7 miljoen van vorig jaar.

Toekomst

Ondanks de afgenomen verkoop van nieuwe auto’s is Van der Kwast positief over de toekomst voor Stern: “Belangrijker voor de langere termijn zijn de vorderingen die we achter de schermen maken met belangrijke efficiency slagen en met de digitalisering van onze onderneming.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *