Vloot Arval groeit 8,2 procent in 2018

De leasevloot van Arval is wereldwijd gegroeid met 8,2 procent tot een totaal van 1.193.910 voertuigen.

Het aantal voertuigen dat in 2018 aan de vloot is toegevoegd steeg met 9 procent en bedroeg 353.302 voertuigen. Het aantal eindecontractvoertuigen dat werd verkocht was gelijk aan dat in 2017: 254.207.

Markten

De vier belangrijkste markten waar Arval actief is, lieten alle mooie groeicijfers zien: 5 procent in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, 8 procent in Italië en 19 procent in Spanje. Dubbele cijfers bedroeg het groeipercentage verder in onder meer de Benelux (+12 procent), Zuid-Europa (+16 procent) en Scandinavië (+25 procent).

Nederland

Ook Arval Nederland, met bijna veertigduizend auto’s de zesde leasemaatschappij van het land (cijfers uit december 2018), heeft bijgedragen aan de groei van de Arval Group. Ceo Alain Van Groenendael: “Alle segmenten hebben bijgedragen aan de groei in 2018. De toename van corporate en internationale lease met 6 procent, korte termijn lease met 28 procent en mkb met 38 procent hebben tesamen bijgedragen aan een 9 procent toename van de leasevloot. Belangrijke investeringen in privélease hebben hieraan bijgedragen. Met de connected-strategie die we zullen voortzetten is Arval optimaal voorbereid om nieuwe kansen te grijpen in 2019 in alle segmenten.”

Vooruitzichten

Arval wil de komende jaren blijven groeien. Alain Van Groenendael: “9 procent groei in 2019 lijkt binnen ons bereik te liggen. Ons geïntegreerde aanbod, sterke proposities en de focus op data en digitaal stellen ons in staat tegemoet te komen aan de mobiliteitswensen van onze klanten, met inbegrip van onze verantwoordelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3055 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters