VZR wil koopdatum bijtelling laten bepalen

De bijtelling voor elektrisch rijden wordt in 2022 hoger door de verlaging van de bijtellinggrens tot 35.000 euro. Door wereldwijde leveringsproblemen worden veel auto’s pas in 2022 geleverd. Berijders krijgen dus te maken met een hogere bijtelling. Dat kan anders pleit VZR, de club voor zakelijke rijders.

Terwijl Nederland het voorbeeld van Europa is voor de stimulering van elektrisch rijden, wierp het demissionair kabinet met Prinsjesdag een vreemde drempel op. De stapsgewijze verhoging van de bijtelling voor volledig elektrisch rijden blijft gehandhaafd, maar de bijtellinggrens wordt verlaagd. Vanaf 2022 krijg je alleen korting op je bijtelling tot een bedrag van 35.000 euro in plaats van 40.000 euro.

Levertijden

Wie nu een elektrische auto bestelt, kan kiezen uit een beperkte voorraad of rekening houden met een levertijd die soms oploopt tot 18 maanden. In slechts enkele gevallen kan je de auto van je keuze dit jaar ook daadwerkelijk gaan rijden mét de bijbehorende bijtellingskorting.

VZR pleit ervoor om de datum van bestelling te laten gelden voor de bijtellingskorting. “Je beslist immers op dát moment voor de auto met de op dát moment geldende bijtelling. Dan weet je waar je als berijder recht op hebt.” Jan van Delft, voorzitter VZR legt uit: “Op onze website worden er 160% meer bijtellingsberekeningen uitgevoerd. Iedereen wil weten waar hij aan toe is en dat is met de huidige situatie niet duidelijk. VZR pleit er dan ook voor om de besteldatum leidend te laten zijn voor de bijtelling.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *