WeGo krijgt nieuwe CEO: Peter de Jong

Vanaf 1 oktober gaat Peter de Jong (48) de leiding op zich nemen van WeGo, leverancier van autodeelplatformen. WeGo verwacht met het geoptimaliseerde- en flexibele platform internationaal door te breken.

Na zijn internationale Business Development rollen binnen Siqura (TKH Group), Nedap en IP Parking, gaat Peter deze uitdaging aan: “WeGo heeft in Nederland mooie referenties en onze sterke partners maken het mogelijk om WeGo internationaal groot te maken. Voor mij is het een prachtige kans om een groot succes van WeGo te maken.”jong_peter-de_kleur

Onlangs geoptimaliseerd

Toy Hertogh (vertrekkend CEO): “Na ruim 6 jaar is het moment aangebroken om het bedrijf naar de volgende fase te leiden. Ik heb het volste vertrouwen dat Peter in staat is de leidende rol van WeGo binnen de autodeelmarkt verder uit te breiden”. Peter krijgt de beschikking over een ervaren team, de markt voor autodelen trekt aan en het onlangs geoptimaliseerde platform is klaar voor zowel de bestaande als nieuwe klanten van WeGo. Toy blijft als adviseur verbonden aan WeGo. Scief Houben, voorzitter RvC: “Toy heeft met veel energie, visie en doorzettingskracht, WeGo van een start-up naar een scale-up gebracht.

Soft- en hardware

WeGo is in Nederland de marktleider in complete systemen voor deelauto’s met aansprekende klanten als Leaseplan, Louwman, diverse automerken, Gemeente Amsterdam en vele gemeentes, Pepsico, Havenbedrijf Rotterdam, projectontwikkelaars en zorginstellingen. WeGo levert de beheersoftware, de ingebouwde hardware en een app die het deelgebruik van voertuigen onder medewerkers en consumenten mogelijk maken. Het platform is door haar flexibiliteit toe te passen in diverse businessmodellen die resulteren in efficiënter gebruik van voertuigen, lagere vlootkosten, minder administratiehandelingen en minder CO2-uitstoot.