bekeken: 2212 x
Waardeer dit artikel:
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
(5,00)
(Inloggen is vereist)

Negentig aanbieders Automarkt Arnhem

DOMEIN: Retail

Geplaatst op: 27 november 2017, 14:33

Leestijd: 1 minuut

De eerste editie van de Automarkt Arnhem heeft vanochtend zo’n negentig aanbieders getrokken, samen goed voor circa 175 voertuigen. Met die opkomst toont de organisatie zich tevreden.

“Er zijn bedrijven geweest die slechts één auto inbrachten”, zegt Automarkt-Arnhem-manager Bastiaan Bakker. “Ze wilden de kat uit de boom kijken, wat begrijpelijk is voor zo’n eerste keer.” Hoewel de precieze cijfers nog niet beschikbaar zijn, is naar schatting de helft van de aangevoerde auto’s van de hand gegaan.

Afwikkeling

Aan verkoperszijde waren de deelnemers uitsluitend Nederlands, veelal tot zo’n vijftig kilometer van Arnhem. Op het druilerige buitenterrein van de Gelredome konden zij hun occasions vanochtend tussen 6.00 en 8.00 uur aanleveren. De eigenlijke handel begon om 9.00 uur. Hoewel die formeel doorliep tot 14.00 uur, was het gros van de transacties tegen 11.00 uur afgerond. VDC zorgde voor de papieren afwikkeling (RDW-uitvoer, douane, verzekeringen en BPM-teruggaaf).

Speculaaspop

Kopers kwamen veelal uit Roemenië, Polen, Bulgarije en Noord-Afrika. Meest verhandelde model: Volkswagen Passat vanaf bouwjaar 2007. Meest exotische model: een Audi TT. Renault-diesels werden relatief vaak verkocht aan klanten uit Roemenië, thuisbasis van het Franse dochtermerk Dacia. Saillant detail: iedereen die zich liet registeren kreeg behalve zijn pasje ook een speculaaspop.

Stalling

De gemeentelijke vergunning heeft een bovengrens van duizend voertuigen. Komende maandag vindt de B2B-automarkt voor de tweede keer plaats. Aanbieders kunnen sinds kort in de voorafgaande week hun aanbod stallen op een nabijgelegen, beveiligd terrein. Het betreft de locatie van ‘De Koning’ (voormalig Land Rover-dealer) op bedrijventerrein De Overmaat. Er is plek voor circa 150 voertuigen, à 25 euro per week.

Om de toestroom aan te jagen, krijgen abonnementhouders van een andere automarkt in Nederland of Duitsland hun resterende jaarkosten retour van Automarkt Arnhem. Op voorwaarde dat ze hun huidige overeenkomst per mail insturen en een jaarcontract afsluiten voor de locatie-Gelredome.

Tags:

Column Thijs de Baaij: Back to…De concepten van Partspoint…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties