Transitieconcept

Als kind in de jaren tachtig heb ik de opkomst van de gothic-beweging zien gebeuren en hoewel ik er zelf geen was fascineerde me het mateloos. Sterker, fascineert het me mateloos. Een zo’n gothic valt nogal op in het straatbeeld, maar op een gothic-feestje weet je bij wijze van spreken niet meer wie wie is. Lijkt het alsof ze in schooluniform zijn. Ik moest eraan denken vanwege het begrip de vrije ondernemer.

Verder lezen

Moobi aan vooravond van groeispurt

Er was geen betere dag denkbaar om met conceptmanager Harm Nieboer te spreken over Moobi, het deelconcept voor onderhoud en reparatie van hybride en elektrische voertuigen, dan de dag dat de Europese Unie akkoord ging met de ban in 2035 op de verkoop van nieuwe personen- en lichte bedrijfswagens met een verbrandingsmotor. “We praten er al lang over, maar het gaat nu toch gebeuren.”

Verder lezen

Nio opent Power Swap Station in Nederland

In Tilburg, bij het Van der Valk Exclusief Hotel, is op 1 december het eerste Power Swap Station in Nederland geopend. Hier kunnen berijders van een elektrische auto van de Chinese fabrikant Nio hun accupakket wisselen en in de toekomst ook upgraden naar een tijdelijk grotere capaciteit, bijvoorbeeld voor een vakantie. Nio wil volgend jaar 120 Power Swap Stations in Europa hebben, waaronder meerdere in Nederland.

Verder lezen