Luca de Meo wordt president Acea

De raad van bestuur van de koepelorganisatie van autofabrikanten Acea heeft Renault-ceo Luca de Meo verkozen tot president voor 2023. De Meo neemt daarmee de voorzittershamer over van Oliver Zipse, ceo van BMW, die de functie de afgelopen twee jaar bekleedde. De functie is voor één jaar en kan bij herverkiezing slechts één keer met een jaar verlengd worden.

Verder lezen

ALD beste leasemaatschappij 2023

Behalve de eerste VZR Innovatie Award sleepte leasemaatschappij ALD Automotive op 8 december ook in het tevredenheidsonderzoek van de Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) in twee categorieën de eerste plaats in de wacht. ALD werd als beste grote leasemaatschappij beoordeeld door de berijders én haalde de eerste plaats in de categorie Private Lease onder de grote leasemaatschappijen. Van de grote leasemaatschappijen werd Athlon onder wagenparkbeheerders als hoogste gewaardeerd.

Verder lezen

Dashcam steeds populairder

De populariteit van dashcams onder weggebruikers neemt steeds meer toe, niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen. De dashcam blijkt een uitstekend hulpmiddel bij het verzamelen van bewijsmateriaal bij een ongeval of misdrijf. De politie en steeds meer verzekeraars juichen het gebruik van dashcams daarom toe. Voor verzekeraars scheelt het een hoop tijd bij het bepalen van de schuldvraag bij ongelukken en voor de politie kunnen de beelden van een dashcam helpen om verdachten op te sporen.

Verder lezen

Halloween in de carwash

Een duizendpoot, zo mag je Ravi Ryan Mohanlal wel karakteriseren. De Mohanlal XL Carwash in Boxtel, die hij in 2021 met twee compagnons is gestart, is maar één van zijn vele activiteiten. Hij is tevens internationaal raadsman en heeft een eigen beautylijn met elektrische producten, die hij aanbiedt in 182 landen. Zijn carwash neemt hij niet minder serieus. Zo pakte Mohanlal op 31 oktober flink uit met een heuse Halloween Horror Night, waar een voor de maandagavond bijna onwaarschijnlijke driehonderd auto’s werden gewassen (en hun berijders de stuipen op het lijf gejaagd).

Verder lezen

Wie is mijn contractspartij?

Tesla Motors stelt tijdens onderhoud een vervangende Tesla ter beschikking aan de directeur/eigenaar van een onderneming. Een werknemer rijdt de Tesla vervolgens total loss en Tesla stelt de directeur, wiens naam en handtekening op de bruikleenovereenkomst staan, persoonlijk aansprakelijk voor de schade: € 54.300,00. Wie is de contractspartij? De onderneming als eigenaar van de Tesla of de directeur?

Verder lezen