Hoewel de meeste autobedrijven – op de fastfitters en bandenspecialisten na – op 5 mei open waren, was het met een gemiddelde dagomzet van 1727 euro een relatief slechte dag voor de omzet.

Met 264 euro was de gemiddelde factuurgrootte aan de hoge kant, wat impliceert dat er in verhouding tot de andere dagen inderdaad weinig werkplaatsklanten waren. Maandag (4 mei en woensdag 6 mei waren ook al geen sterke omzetdagen. Wanneer de omzetten van donderdag en vrijdag zijn geanalyseerd (die publiceren we dinsdag) zou wel eens kunnen blijken dat week 19 de minste van alle coronaweken was.

Werkplaatsafspraken

Het positieve nieuws is dat de werkplaatsen voor de komende dagen wel een flink aantal afspraken in de planning hebben staan. Het blijft dus noodzakelijk om gebruik te maken van het We Support Workshops initiatief, want het is absoluut noodzakelijk dat er proactief richting potentiële werkplaatsklanten wordt gecommuniceerd. Niet wachten tot de klant zich voor een apk, onderhoudsbeurt of bandenvervanging meldt, maar bel, bel, bel! En stel de juiste vragen. Dan volgt de werkplaatsafspraak meestal ook wel.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties