De houders van de veiligheidsgordelsloten in de nieuwe Audi Q8 e-tron worden voor het eerst gemaakt van kunststof dat is gewonnen uit plastic auto-onderdelen die niet meer gerepareerd kunnen worden.

Audi recyclet het plastic in samenwerking met kunststof-fabrikant LyondellBasell. In een video laat Audi zien hoe de plastic auto-onderdelen eerst worden ontdaan van andere materialen dan kunststof, zoals metalen clips. Vervolgens worden de kunststof afvaldelen vermalen tot kleinere stukken en door middel van chemische recycling verwerkt tot pyrolyse-olie. Deze olie dient vervolgens als grondstof voor de vervaardiging van nieuwe kunststoffen.

Grondstoffen

Door dit proces wordt een materiaalstroom teruggewonnen die normaal gesproken alleen geschikt is voor energieterugwinning. Door deze manier van werken kan Audi langer gebruikmaken van fossiele grondstoffen en de aankoop van extra primaire materialen voor de Q8 e-tron verminderen. Minstens 70 procent van het kunststofgranulaat dat wordt gebruikt voor de gordelsloten zou uit de pyrolyse-olie bestaann die via chemische recycling wordt gefabriceerd. Audi verzekert dat onderdelen die zijn geproduceerd uit pyrolyse-olie van dezelfde hoge kwaliteit zijn als nieuw geproduceerde onderdelen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties