Het aandeel zoekopdrachten naar tweedehands auto’s met airconditioning is in 2013 iets gedaald ten opzichte van 2012. Dat blijkt uit onderzoek door Autoscout 24 in opdracht van Aftersales Magazine.

In het afgelopen jaar werd bij 10 procent van de zoekopdrachten de optie airco aangevinkt, tegenover 11,9 procent in 2012. De vraag naar airconditioning lijkt overigens niet seizoensgebonden in Nederland: het hele jaar door blijft het percentage redelijk gelijk.

Europa

Wanneer er wordt gekeken naar de totale Europese vraag, valt op dat het percentage zoekopdrachten naar auto’s met airconditioning beduidend lager ligt dan het Nederlandse gemiddelde. In 2012 zocht 7,1 procent van de Europeanen naar een auto met airco, in 2013 is dit percentage 6,9 procent.

Ook opvallend is de kleine populariteit die airconditioning geniet in warme Europese landen zoals Spanje, Italië en Frankrijk. In al deze landen staat airco niet in de top 5 van meest gezochte accessoires. Daarentegen wordt er in Zuid- Europa vaker gezocht naar een auto met een navigatiesysteem, vierwielaandrijving of een zonnedak.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties