De ANWB heeft onlangs twee populaire maten zomerbanden getest. Het kwaliteitsniveau van de 15 inch banden onder de geteste exemplaren is erg hoog. Negen van de negentien banden krijgen het oordeel ‘goed en zeer aan te raden’. Dat is hoger dan bij testen in eerdere jaren.

De 185/60R15H en de sportieve bandenmaat 225/45R17W zijn in de tests van diverse bandenmerken meegenomen. “Vier banden vertonen lichte tekortkomingen en zijn ‘aan te raden’. Twee banden hebben duidelijke tekortkomingen en krijgen als eindoordeel ‘matig en beperkt aan te raden’. De overige vier geteste banden worden niet aangeraden en zakken door de ondergrens heen. In alle gevallen komt dat door de slechte prestaties op nat wegdek”, aldus ANWB.

Winnaars 185/60R15H

Winnaar van de test in deze maat is de vernieuwde Michelin Energy Saver Plus geworden. Daarna komen de Continental Premium Contact 5 en de nieuwelingen Dunlop Blueresponse en Goodyear Efficient Grip Performance met dezelfde eindscore. De nieuwe Vredestein Sportrac 5, de Bridgestone Turanza T001 en de nieuwe Nokian Line volgen daar weer dicht op. De lijst met vier sterren banden wordt afgesloten door nog twee niet premium merken, Fulda met de Eco Control HP en Semperit met de Comfort Life 2.

Winnaars 225/45R17W

De ANWB wil niet spreken over een testwinnaar in deze maat. Daarvoor zijn de verschillen in de eindcijfers van de top zeven te klein. De beste scores zijn te zien bij de Continental Conti Sport Contact 5 en de Goodyear Eagle F1 Asymetric 2. Dicht daarop komen de Vredestein Ultrac Vorti, de Dunlop Sport Maxx RT en de Michelin Pilot Sport 3. De wat goedkopere Semperit Speed Life en de Hankook Ventus S1 Evo 2 hebben ook geen tekortkomingen en maken zo de top zeven compleet.

“Deze zomerbanden scoren een zeer hoog gemiddeld niveau op droog wegdek maar hebben duidelijk minder goede aquaplaning eigenschappen. Op brandstofverbruik en geluidsproductie zijn de verschillen tussen de banden onderling klein. Anders is dat op slijtvastheid, de slechtste uit de test op dit onderdeel haalt maar 43 procent van de kilometers van de band met de beste slijtvastheid”, zo verklaart de bond de testresultaten in deze bandenmaat.

Downloads

Download hier de testresultaten zomerbanden 185/60R15H >>
Download hier de testresultaten zomerbanden 225/45R17W >>

Continental was vorig jaar in alle drie de geteste categorieën de winnaar. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties