Autoweek, onderdeel van uitgeverij Sanoma, wil volgend jaar ergens in april, mei of juni een eigen nationale autobeurs organiseren. Het autoblad springt daarmee in het gat dat is ontstaan na het wegvallen van Auto RAI 2013. De locatie en de naam zijn nog niet bekend.

Robert van den Ham, hoofdredacteur Autoweek: “We hadden al enige tijd het plan in de la liggen en gaan het nu versneld uitvoeren. Het zal wel op een andere manier gebeuren, de Auto RAI is niet voor niets afgeblazen. Wij gaan luisteren naar de importeurs. Wat willen zij precies en wat verwachten zij van het event? Ook wordt de beurs hipper, interactiever en liggen de standprijzen een stuk lager.”

Entertainment en verkoop

De opzet van de beurs wordt anders dan de Auto RAI, aangezien er een duidelijk entertainment en verkoopaspect wordt toegevoegd. “Het event moet bijdragen aan het plezier van autorijden en een push kunnen geven aan het verkopen van auto’s”, verklaart de hoofdredacteur. Als voorbeeld noemt hij de Autosalon van Brussel, waar jaarlijks zo’n dertig procent van alle Belgische nieuwe auto’s wordt verkocht. “De beleving en ervaring moet op alle momenten terugkomen.”

Snelheid

Volgende week dinsdag heeft Autoweek een gesprek met de PR- en marketingmensen uit de autobranche om verder te praten over de inhoud. Van den Ham: “We hopen binnen drie weken ons plan te kunnen presenteren om de vaart erin te kunnen houden en de nationale autobeurs volgend jaar al te kunnen organiseren.”

Om de consument naar de beurs te lokken, zet Autoweek veel mediapower in. Naast het autoblad zelf, zullen ook Nu.nl, SBS6, Veronica en het Algemeen Dagblad aanhaken.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties