Het samenwerkingsverband Kies de Beste Band is met de online tool ‘De teller loopt’ een nieuw initiatief gestart om autorijden met de juiste bandenspanning te promoten. De tool geeft bedrijven inzicht in hoeveel CO2 en geld zij kunnen besparen door autobanden op de juiste spanning te houden. Dat blijkt in de praktijk op te kunnen lopen tot wel 100 euro per auto per jaar.

60 procent van de auto’s in Nederland rijdt rond met te zachte banden, stelt Kies de Beste Band. Bedrijven in heel Nederland kunnen gratis meedoen aan ‘De teller loopt’. Een digitale meter registreert en visualiseert hoeveel geld en CO2 deelnemende bedrijven jaarlijks besparen door hun wagenpark met de juiste bandenspanning en banden met het beste bandenlabel te laten rijden. ‘De teller loopt’ geeft bedrijven ook tools om dit te doen, zoals een bandenpomp van Stichting Band op Spanning.

Oproep

Evofenedex, de ondernemersvereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang, is een van de bedrijven die meedoen aan ‘De teller loopt’. De organisatie nam een bandenpomp van Stichting Band op Spanning in gebruik en gaf daarmee het startsein voor ‘De teller loopt’. Voorzitter Steven Lak vertelt: “Zo’n bandenpomp helpt ons herinneren aan het belang van de juiste bandenspanning en verlaagt de drempel om de banden op te pompen. We roepen al onze leden op om minstens elke twee maanden de banden van hun wagenpark op spanning te zetten. Zij rijden gezamenlijk zo’n 80.000 bestelauto’s. Als al deze bedrijven meedoen is de impact enorm. We besparen dan per jaar 2,7 miljoen liter diesel, 8500 ton CO2 en ruim 3,5 miljoen euro.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties