Een door ANWB ontwikkelde rekenmodule moet de automobilist inzicht geven hoeveel hij/zij jaarlijks kwijt is aan belastingen. Hiermee hoopt ANWB de automobilisten boos te krijgen op het kabinet dat 1 miljard extra wil ophalen bij autorijdend Nederland.

Na het invoeren van het kenteken, de provincie en het aantal gereden kilometers begrijpen automobilisten volgens ANWB waarom de organisatie tegen de verhoging van de belastingen is. Inmiddels strijkt de schatkist 10 euro aan belastingen op voor elke 100 gereden kilometers.

Bovendien maakt ANWB bezwaar tegen het  steeds maar verhogen van de autobelastingen en de vanzelfsprekendheid waarmee dit gebeurt.  Zo is de afgelopen vijf jaar de motorrijtuigenbelasting elf keer naar boven bijgesteld. Van de ons omringende landen kent Nederland veruit de hoogste belastingdruk op de auto.

“Automobilisten dragen via accijnzen, motorrijtuigenbelasting, btw en afschrijving BPM al enorme bedragen bij aan de schatkist,” zegt ANWB-directeur Guido van Woerkom. “Het is alleen een passieve groep die zelf vaak geen idee heeft hoeveel ze precies betalen. Wij willen hen graag meer bewust maken.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties