Het Best Buy-programma van Mijngrossier.nl is aangevuld met hoofdveren. Naast hoofdveren van Suplex zijn nu ook die van Sachs aan het keurmerk toegevoegd. Gebroken hoofdveren staan steevast in de top van apk-missers.

Hoewel hoofdveren typische vervangingsproducten voor de wintermaanden zijn, is het verstandig om ze ook de komende maanden in de gaten te houden. Vocht, vuil en zand doen immers ook in de zomermaanden hun verwoestende werk en zorgen voor roestvorming. Het is verstandig om hoofdveren bij elke inspectiebeurt preventief te controleren. Uit steekproefgegevens van het RDW blijkt dat dit niet altijd gebeurt: tijdens de apk worden gebroken of ondeugdelijke hoofdveren vaak over het hoofd gezien.

Een breuk of beschadiging aan een hoofdveer is voornamelijk te vinden op het gedeelte van de veer wat onder in de veerschotel zit en dus lastig te zien. Daarom wordt een defect nogal eens over het hoofd gezien bij een apk. Voor een automobilist is dit een kostbare reparatie.

Het Best Buy-programma bestaat naast hoofdveren onder meer uit de onderdelengroepen wiellagers, koppelingen en distributiekits.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties