Bovag heeft in de eerste weken van juni (vergeleken met 2011) een stijging van veertig procent geconstateerd in de autoverkopen. Dit wordt verklaard door de scherpere belastingregels op zuinige auto’s, die op 1 juli ingaan. Als leaserijders op tijd de nieuwe aanschaf doen, dan kunnen zij nog maximaal vijf jaar profiteren van een lage bijtelling.

Paul de Waal van branche-organisatie Bovag had deze piek wel verwacht. Dat vertelt hij in een radio-interview met NOS. “Als je alles optelt, dan zitten we nog steeds op vijf procent minder dan vorig jaar. Het is wel een forse piek.” Na 1 juli, als de nieuwe belastingnormering gaat gelden, dan zullen de autoverkopers het weer een stuk rustiger krijgen. “We hadden vorig jaar echt een topjaar, een inhaalslag ook na de vorige crisis. We verwachten dit jaar dat we toch op tien procent minder autoverkopen uitkomen vergeleken met vorig jaar”, aldus De Waal.

Aumacon paste onlangs haar marktprognose voor 2012 nog in neerwaartse richting aan. Ging Aumacon in haar vorige jaarprognose nog uit van een verkoopvolume van 515.000 nieuwe auto’s, nu verlaagt men dit cijfer naar 480.000 stuks. Daarmee zou 2012 iets onder het langjarig gemiddelde uitkomen. Vorig jaar werden er in ons land nog bijna 556.000 nieuwe auto’s verkocht.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties