Op dinsdag 3 oktober 2023 onderhandelden FNV Metaal en BOVAG voor de derde keer in een maand tijd over de cao. Er zijn een paar stappen in de richting van een voor beide partijen acceptabele cao voor het motorvoertuigen- en tweewielerbedrijf, maar beide partijen constateren dat er nog wel wat verschillen zijn te overbruggen.

Zo is het loonbod dat BOVAG heeft gedaan voor FNV niet voldoende. Als de cao voor één jaar geldt, biedt BOVAG een loonsverhoging van 175 euro bruto per maand voor iedereen per 1 januari 2024. Dat komt bij een brutosalaris van 2800 euro per maand (het gemiddelde in de branche) neer op 6,25 procent. Dat voorstel vond FNV Metaal onder de maat. Bij een looptijd van twee jaar doet BOVAG daar nog 2,5 procent per 1 januari 2025 bovenop. Onvoldoende, oordeelt FNV.

Daarnaast stelt BOVAG voor de jeugdlonen op te trekken, cao-schalen korter te maken, terwijl begin- en eindlonen gelijk blijven. Verkopers zouden van BOVAG enkele lichte verbeteringen in hun cao zien, zoals het toekennen van een vervangende vrije dag wanneer op een feestdag is gewerkt, maar dan zonder toeslag.

Meer beweging

Al met al vindt FNV dat er van de kant van BOVAG meer beweging nodig is. De vierde en in principe laatste ronde staat gepland op 12 oktober. De huidige cao loopt 31 oktober van dit jaar af.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties