Uit een bandenspanningscontrole bij 348 voertuigen, maakt Michelin op dat 37 procent met onderspanning rijdt, dat is minimaal 0,3 bar of meer onder de aanbevolen spanning. Bij 24 procent van auto’s liep de onderspanning zelfs op tot min 0,5 bar of meer. De bandenfabrikant deed de check bij Makro Breda en Deurne (België), om vakantiegangers beter op weg te helpen.

Verder blijkt uit de steekproef dat 34 procent van de automobilisten (117 voertuigen) een correcte bandenspanning hadden en 29 procent van de automobilisten (102 voertuigen) een te hoge bandenspanning.

“Met een lage bandenspanning verbruikt men meer brandstof en stoot de auto meer CO2 en andere schadelijke stoffen uit. Bovendien leidt een te hoge bandenspanning tot minder grip op de weg. Een correcte bandenspanning zorgt voor meer veiligheid, een langere levensduur in kilometers en een lager brandstofverbruik”, aldus Michelin.

De bandenspanningsactie van Michelin maakt deel uit van een Europese campagne rond verkeersveiligheid. Het bedrijf presenteerde onlangs ook een nieuwe strategische visie, genaamd Total Performance. Lees er hier alles over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties