EVBox is gestart met het gratis ter beschikking stellen van laadpalen aan (technische) scholen om leerlingen kennis te laten maken met deze technologie. Bovendien wordt het milieu minder belast wanneer laadpalen een tweede leven krijgen.

Boelens de Gruyter, een klant van EVBox, was de eerste donateur. De vastgoedontwikkelaar heeft zijn volledig functionele laadpalen vervangen door een nieuwere generatie laders en de gebruikte laadpalen beschikbaar gesteld voor educatieve doeleinden. Het Keizer Karel College in Amstelveen en het MBO College Westpoort in Amsterdam mochten in totaal achttien laadpunten ontvangen.

OneChargerTwoLives

Laadpunt Nederland demonteert de laadpalen bij de klant, verzorgt het vervoer naar de scholen en biedt scholieren de kans om kennis te maken met het vakgebied door middel van stages. Remco Samuels, ceo van EVBox: “Wij zijn ontzettend enthousiast over het nieuwe OneChargerTwoLives-initiatief! Als ervaren speler binnen de EV-industrie zijn we ons als geen ander bewust van de complexiteit van dit ecosysteem en de vele schakels van de keten. Onze gedrevenheid om de overgang op elektrisch vervoer te versnellen, met als doel de druk op onze planeet te verlichten, heeft als gevolg dat er wereldwijd juist meer druk ligt bij het technisch personeel. We hebben onze technici hard nodig om de cruciale laadinfrastructuur te bouwen en uit te breiden. Met dit initiatief hopen we de jeugd enthousiast te maken voor een toekomst in de elektrotechniek. Tegelijkertijd verlengen we hiermee de levensduur van onze laadstations. Onze dank gaat uit naar onze partners en klanten die zich al voor dit programma hebben ingezet én nog zullen inzetten.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties