In Duitsland is felle kritiek op de online verkoop van winterbanden door supermarktketen Lidl. Belangenorganisatie BRV hekelt de afbraakprijzen en het gebrek aan kennis die gepaard zou gaan met de verkoop.

Supermarktketen Lidl is in Duitsland onlangs gestart met de online verkoop van autobanden. Het betreft winterbanden van de merken Hankook en Goodyear en bandwielcombinaties met lichtmetalen wielen van Rial. Lidl zegt in Duitsland 3.400 montagebedrijven als partner te hebben aangesloten.

Onder het motto ‘Maak uw auto fit voor de winter’ biedt Lidl de Hankook icept RS aan voor 44, 99 euro inclusief verzendkosten. De Goodyear Ultra Grip 8 is los te koop voor 79,99 euro, maar kan ook als combinatie met lichtmetalen Rial wielen worden besteld. Deze set kost 139 euro per wiel/band. Overigens distantiëren de beidebandenmerken zich omdat de banden niet via het officiële verkoopkanaal zijn ingekocht.

Volgens de Duitse BRV schiet Lidl met de online verkoop van winterbanden niet alleen ver onder de ‘normale’ prijzen van de bandenvakhandel, ook zou de supermarktketen een gebrek aan verantwoordelijkheid tonen met het dumpen van een dergelijk veiligheidsgevoelig product.  

Lidl zegt voorlopig geen plannen te hebben om in Nederland winterbanden op de markt te brengen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties