Firestone kondigt de lancering aan van de Roadhawk 2 ENLITEN, de opvolger van de Roadhawk zomerband. De nieuwste band van Firestone is ontworpen met ENLITEN, de combinatie van geavanceerde bandentechnologieën, die volgens Bridgestone zorgt voor een hoger kilometrage en een lager brandstofverbruik in vergelijking met de vorige generatie. De band is ook geschikt voor EV’s.

In het geval van de Firestone Roadhawk 2 ENLITEN wordt de ENLITEN-technologie gecombineerd met een innovatieve mengtechnologie en de integratie van NanoPro-Tech, een compound met een hoog silicagehalte die zorgt voor slijtvastheid en een langere levensduur.

Verbeteringen

Het resultaat is een band met aanzienlijke prestatieverbeteringen ten opzichte van de vorige generatie, aldus Bridgestone. De Firestone Roadhawk 2 ENLITEN scoort een A op het Europese bandenlabel voor grip op nat wegdek. De band zou 20 procent meer kilometer moeten kunnen afleggen, gecombineerd met een 12 procent lagere rolweerstand.

Maten

De Roadhawk 2 ENLITEN is vanaf januari 2024 verkrijgbaar in Europa in de maten van 17 tot 21 inch. Vanaf januari 2025 zullen er ook 16 inch-maten beschikbaar zijn, waarmee het totaal aantal beschikbare maten op 112 komt. “Automobilisten eisen veiligheid op de weg en – in het huidige klimaat – meer waar voor hun geld”, zegt Steven De Bocknamens Bridgestone. “De Roadhawk vertegenwoordigt het beste van Firestone en dit hebben we met de Roadhawk 2 ENLITEN naar een nog hoger niveau kunnen tillen dankzij het toevoegen van de ongelooflijke mogelijkheden van ENLITEN. En als EV-band die beschikbaar is in een grotere collectie maten, kunnen meer bestuurders profiteren van de prestatievoordelen van deze band.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties