Fleetselect Online Autoveilingen zette in februari een nieuw maandrecord met 1.096 verkochte auto’s op haar eigen website. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de veilingsite veertig procent meer auto’s via haar systeem verwerkt ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarbij gaat het om 5.691 voertuigen.

“Min of meer als gevolg daarvan ging het aantal unieke bieders door de magische grens van 200 per honderd auto’s. Bij die bieders zien we overigens ook een flinke stijging van het aantal groot- en tussenhandelaren”, aldus Egge Selles van Fleetselect.
De drie meest verkochte auto’s in maart bij de website zijn de Volvo S60, Ford Fiesta en Ford Focus Wagon. De Jeep Cherokee had de hoogste bruto meeropbrengst bij export.

De vraag naar jonge dealeroccasions bij de autoveiler is hoog. Selles: “Niet zo vreemd; in 2008 en 2009 werden minder nieuwe auto’s verkocht en dus komen er nu ook minder auto’s uit de lease. Daar komt nog bij dat de aarzelende consument minder inruilt. Al met al blijft het aanbod van jonge auto’s beperkt, wat goed is voor het prijsniveau. Van een aantal modellen zien we de marktprijs dan ook fors stijgen. Over de gemiddelde omzet zegt dat nog altijd weinig, want de aantallen blijven achter.”

Het team van Fleetselect is in maart uitgebreid met Jantine Arnoud de Calavon. Zij verzorgt ondermeer administratiewerkzaamheden.

Download hier de occasion-benchmark van maart >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties