In de jongste occasion-benchmark van oktober 2011 worden door Fleetselect de positieve ontwikkelingen in de branche opgesomd. Zo ziet de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) een flinke stijging van 35 procent in het aantal nieuwe leaseauto’s ten opzichte van 2010. Opmerkelijk in het bericht is dat ook Fleetselect inspeelt op de winterbandenrun en sets van gebruikte winterbanden zelf gaat veilen.

Eind november start de veiling van de gebruikte winterbandensets. De banden worden onderworpen aan een inspectie op locatie en het transport naar de koper wordt geregeld. Inmiddels zijn er 3.500 geregistreerde autobedrijven die mee kunnen bieden.

Tegenover de instroom van het aantal nieuwe leaseauto’s staat een bijna even grote uitstroom van leaseauto’s die wat langer hebben doorgereden. Ook de markt voor lichte bedrijfswagens doet het goed. De vraag neemt gestaag toe, ook de vraag naar gebruikt. Volgens Fleetselect weten steeds meer buitenlandse kopers de weg te vinden naar het Nederlandse bedrijfswagenaanbod. Uit de cijfers blijkt ook dat de export gestaag groeit, net als het aantal universele autobedrijven dat op veilingen van Fleetselect inkoopt. De benchmark met Autotelex blijft met een plus van acht procent op niveau.

Download hier het complete cijferoverzicht >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties