In het nieuwe schooljaar zal er een geheel nieuwe tweejarige MBO plus opleiding starten in Ede. De nieuwe Diagnosexpert Vakschool is een samenwerking tussen Group Auto Nederland, onderwijsinstelling Go Motive en de fabrikanten VDO, Wabco en SAF Benelux.

Jan-Willem Vonk, manager marketing en operations bij Group Auto: “Vooral de bedrijfswagensector heeft te maken met een enorme technologische ontwikkeling, ingegeven door onder andere milieu- en veiligheidsmaatregelen. Echter is het opleidingsniveau van de monteurs niet met dit tempo meegegroeid. De Diagnosexpert Vakschool richt zich daarom in eerste instantie op dit gedeelte van de sector.” Group Auto zal dan ook in het schooljaar 2013-2014 dezelfde opleiding bieden voor monteurs van personenwagens.

“Onze ervaring is dat de vraag naar een gedegen technische opleiding groot is, maar dat het huidige aanbod niet voorziet in de behoeften van de leerling en niet voldoende praktijkgericht is. Om deze redenen ondersteunen wij het initiatief welke Group Auto heeft genomen en participeren wij in de opzet en ondersteuning van de Diagnosexpert Vakschool”, aldus Nenno Radujko, technisch adviseur en trainer aftermarket bij Wabco Automotive.

De inhoud

Naast online lessen bestaat de opleiding uit twintig trainingsdagen per jaar. Deze bijeenkomsten worden in Ede centraal verzorgd, waarbij de praktijk centraal staat. De cursisten werken dan aan opdrachten met moderne trucks.
Het uiteindelijke diploma wordt aangevuld met de certificaten voor APK keurmeester bedrijfswagens, laadklep keurmeester, VDO tachograaf ijkmeester, het Wabco pincodecertificaat, F-gassen categorie 1 diploma en SAF Benelux onderstelspecialist.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties