Vanaf dit seizoen start winkelketen Halfords met de verkoop van banden, naast fiets- en autoaccessoires. Volgens Halfords-directeur Peter-Jan Stormmesand is er nog ‘genoeg ruimte’ in de drukke bandenmarkt.

“Wij gaan ervan uit dat consumenten steeds meer producten, zoals banden, online gaan kopen”, zegt Stormmesand. “Banden passen prima binnen ons assortiment en zijn een mooie binnenkomer om ook onze andere producten onder de aandacht te brengen. Ik ga ervan uit dat wij tijdens de beginperiode maandelijks zo’n 15.000 banden zullen verkopen.”

Ook online gaat Halfords uitbreiden met de start van Halfordsbanden.nl en Halfordsvelgen.nl, waar de banden te bestellen zijn. Wat betreft de montageadressen is Halfords een samenwerking aangegaan met Bandenconcurrent.nl, waarmee de keten meteen de beschikking heeft over een netwerk van enkele honderden montageadressen.

Halfords telt 138 vestigingen, maar de bedoeling is dat dit aantal wordt uitgebreid tot maximaal 200 filialen. De verkoop van banden is slechts een eerste aanzet voor een totaal vernieuwd Halfords. Het bedrijf is ondertussen met meerdere projecten bezig.

Lees alles over het nieuwe Halfords op pagina 57 in de nieuwe editie van Aftersales Magazine, die op 2 oktober verschijnt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties