Heat Shot Benelux en Duitsland zet zich in voor de verkeersveiligheid met een verwarmd ruitenwissersproeisysteem. Op de komende Autoprofessioneel en Schadeherstel Vakbeurs in Gorinchem lanceert het bedrijf de Heat Shot. Dit is een klein verwarmingselement dat in de motorruimte wordt bevestigd, tussen het ruitensproeierreservoir en de sproeierkoppen.

“Heat Shot verwarmt de ruitensproeiervloeistof en ontdooit bevroren voorruiten bij -18 graden Celsius binnen enkele minuten. In de zomermaanden verwijdert de unit snel en gemakkelijk modder, insecten, vogeluitwerpselen, hars en olieresten van de voorruit. Warm water lost vuil nu eenmaal beter op dan koud water. Het resultaat is 365 dagen per jaar helder zicht met een schone voorruit onder alle weersomstandigheden”, aldus Heat Shot-directeur Jan-Willem Vonk.

Volgens eigen zeggen helpt Heat Shot bij het ontdooien van de voorruit en bevroren sproeiers, verlaagt het systeem het verbruik van ruitensproeiervloeistof en verlengt het de levensduur van de ruitenwisserbladen. Daarnaast biedt het apparaatje ook brandstofbesparing, vanwege de korte ontdooitijd tijdens het warmdraaien van de motor.

Heat Shot is in alle merken en typen (bestel)auto’s, vrachtwagens en bussen te monteren en wordt op Autoprof gedemonstreerd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties