Nederlanders blijken de laatste maanden van het jaar hard te lopen voor een elektrische auto. Volgens cijfers van RAI Vereniging zijn er dit jaar 18.000 auto’s met een stekker verkocht, tegenover ruim 5.100 in 2012.

De toegenomen belangstelling heeft alles te maken met de verandering in bijtelling vanaf 1 januari. Als de auto nog dit jaar op kenteken worden gezet, dan is de bijtelling nul procent. Dat lage tarief geldt dan voor de komende vijf jaar.

Na 1 januari is de bijtelling voor volledig elektrische auto’s 4 procent. Voor semi-elektrische auto’s, die met een stekker kunnen worden opgeladen maar ook op brandstof kunnen rijden, geldt in het nieuwe jaar een bijtelling van 7 procent.

De populairste elektrische auto van 2013 is de Mitsubishi Outlander. De Volvo V60, de plug-in-versie van de Toyota Prius en de Opel Ampera / Chevrolet Volt volgen op afstand.

De run op Outlanders is zo groot dat de dealers het amper kunnen bolwerken. Tot afgelopen weekend zijn er 6.097 Outlanders verkocht. Mitsubishi zegt dat daar in de laatste dagen van het jaar daar nog ruim 1.900 bijkomen. Alleen zullen sommige klanten teleurgesteld moeten worden omdat er productieproblemen zijn in Japan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties