Stichting Vakgarage start binnenkort met een opleiding voor alle technisch medewerkers in de ruim 200 onafhankelijke Vakgarages. Dit doet zij samen met Innovam en Exponentia. De trainingen die worden gegeven beslaan het diagnose stellen, hybride/elektrisch rijden, canbus, airco en vierwieluitlijnen.

Het nieuwe opleidingstraject voor Vakgarage-technici bestaat uit vier niveaus, waarbij bij aanvang eerst een nulmeting wordt gedaan. Aan de hand van het huidige kennis- en ervaringsniveau van medewerkers wordt het startniveau gekozen. De technici volgen daarna vijf dagen een training in een jaar tijd. De Vakgarage-houder sluit hiervoor een abonnement af met het opleidingsinstituut.

Christien den Uil, directeur en voorzitter van stichting Vakgarage: “We zijn blij met deze overeenkomst met Innovam en Exponentia als onafhankelijke opleiders. Innovam ontzorgt onze Vakgarages bijvoorbeeld door hen actief te benaderen voor boekingen en de nulmetingen zo mogelijk binnenshuis te organiseren. Doordat deze nulmetingen en veel trainingen gekoppeld zijn aan BKS-toetsen, kunnen onze garages de opleidingskosten deels terugverdienen. Voor elke behaalde BKS-toets ontvangt een OOMT-aangesloten garage een premie van 75 euro.”

Leo Fransen, algemeen directeur Innovam: “Het trainingsabonnement is een unieke formule. We zijn trots dat we hiermee kunnen bijdragen aan het vasthouden en uitbouwen van het vakmanschap in de Vakgarage. De particuliere, maar zeker ook de zakelijke- en leasemarkt varen er wel bij.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties