De holding International Car Lease neemt de Belgische leasemaatschappij Leasense over. Dat bevestigt financieel directeur Jurrie Scholtens van de Van Mossel Groep aan Aftersales Magazine. Van Mossel is samen met de Mandemakers Groep eigenaar van de International Car Lease Holding, waaronder verschillende leasemaatschappijen vallen.

Met de ruim vierduizend auto’s van Leasense komt International Car Lease uit opeen vloot van zo’n vijftigduizend auto’s. Daarmee blijft International Car Lease op gepaste afstand van Leaseplan en Athlon. Scholtens: “Die aantallen zullen we voorlopig niet halen, maar we blijven groeien. Ook autonoom groeien we nog, dat is ook goed. En in België kijken we nadrukkelijk naar een combinatie van leasing met retail en schadeherstel, wat daar nog niet zo gebruikelijk is als in Nederland. Wat dat betreft verwacht ik zeker dat er in België nog meer overnames zullen volgen.” 

Voor de klanten van Leasense heeft de overname zeker voordelen, zegt Scholtens. “Leasense was onderdeel van de Beerens Groep. Voor hen was leasing niet echt hun corebusiness. Dat is het voor ons wel, dus dat zal zeker in hun voordeel uitpakken. Wij proberen het bedrijf te blijven dat dicht op de klant zit; dat is voor ons altijd het uitgangspunt geweest. En natuurlijk heeft het schaalvoordelen als je wat groter bent.”

Voor het personeel van Leasense uit Aartselaar betekent de overname dat zij binnenkort kantoor zullen gaan houden in Antwerpen. Scholtens verzekert dat alle medewerkers van Leasense hun baan zullen behouden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties