Jantina Woudstra volgt per 1 april 2022 Ab van Ravestein op als algemeen directeur van de RDW. Zij is benoemd voor vier jaar.

Jantina Woudstra (1973) is momenteel als directeur netwerkontwikkeling en -ontwerp verantwoordelijk voor de dienstregeling van NS. De afgelopen jaren heeft ze in haar functies ervaring opgedaan met mobiliteitsvraagstukken, complexe omgevingen en politiek-bestuurlijke verhoudingen. Jantina Woudstra: “Van rijdende treinen naar het wegverkeer. Ik kijk er naar uit om een ander deel van de mobiliteitswereld te leren kennen. Om bij te mogen dragen aan ‘iedereen veilig en vertrouwd op weg’. De RDW is een mooie organisatie en daar mag ik vanaf april deel van uitmaken. Ik heb er zin in!”

Proces

Na de aankondiging van het terugtreden van Ab van Ravestein is een wervings- en selectieproces gestart, in afstemming met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Als uitkomst van dit proces heeft de raad van toezicht Jantina Woudstra bij het ministerie voorgedragen als nieuwe algemeen directeur. Op 22 december 2021 stemde de minister in met de voordracht.

Diversiteit aan de top

Mariёtte Hamer, voorzitter van de raad van toezicht: “Jantina is toegankelijk, open en communicatief. Ze is klantbewust en een teamspeler met een goed en stevig netwerk. Ze schakelt goed tussen verschillende soorten gesprekspartners en zoekt naar samenwerking. De Raad van Toezicht is verheugd met haar komst en de diversiteit die dit met zich meebrengt aan de top. We kijken uit naar de samenwerking.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties